پکینگ برج خنک کننده
پکینگ برج خنک کننده مهمترین آیتم در قطعات برج خنک کننده برای خنک سازی جریان آب در گردش است. راندمان برج خنک کننده ارتباط مستقیمی با نوع و مقدار پکینگ دارد. جنس پکینگ از PP یا PVC باشد نیز در طول عمر آن موثر است.
در این صفحه لیست انواع پکینگ مورد استفاده در برج خنک کننده به همراه مشخصات فنی و لینک های مربوطه آمده است.
پکینگ برج خنک کننده چیست؟
پکینگ برج خنک کننده (cooling tower fills) یکی از قطعات برج خنک کننده می باشد که وظیفه افزایش سطح تبادل حرارت بین جریان آب برج خنک کننده با هوا را بر عهده دارد و در دو نوع پکینگ فیلم و پکینگ اسپلش تولید می شود. جنس پکینگ برج خنک کننده معمولا یا از پلی پروپیلن (PP) یا (PVC) می باشد.
انواع پکینگ برج خنک کننده
انواع پکینگ برج خنک کننده عبارتند از :
هر کدام از این پکینگ برج خنک کننده ویژگی های مختص به خود را داشته که در بخش های بعدی به آن خواهیم پرداخت. در هر بخش با کلیک بر روی لینک مربوطه به مشخصات فنی و جزییات عملکرد آن مدل دسترسی خواهید داشت و می توانید آنها را با هم مقایسه نمایید.
پکینگ لانه زنبوری
پکینگ لانه زنبوری سنتی ترین گزینه مورد استفاده برای پکینگ برج خنک کننده است. این مدل پکینگ از اتصال ورق های فرم یافته به هم ساخته می شود. در دو جنس پلی پروپیلن (PP) یا پلی وینیل کلراید (PVC) تولید میگردند.
اتصال ورق ها به هم در جنس PP از نوع جوش پلاستیک و در جنس PVC از نوع چسبی است. جنس PP طول عمر بالاتری داشته و در اثر مرور زمان خرد نمی شود. هم چنین PP دمای قابل تحمل بالاتری دارد. (۹۰ درجه سانتیگراد).
در صفحه پکینگ لانه زنبوری مشخصات کامل این مدل پکینگ برج خنک کننده آمده است. هم چنین می توانید مقایسه دو جنس PP و PVC را نیز مشاهده نمایید.
پکینگ شانه تخم مرغی
پکینگ شانه تخم مرغی مخصوص برج خنک کننده جریان متقاطع است. مسیر جریان آب و جریان هوای عبوری از داخل این نوع پکینگ برج خنک کن بر هم عمود است. در دو مدل دو سر قطره گیر و ذوزنقه ای ساخته می شود.
جنس پکینگ شانه تخم مرغی معمولا از پلی وینیل کلراید (PVC) بوده و در دو رنگ طوسی و مشکی تولید میگردد. فاصله دو ورق از همدیگر (گام) ۱۹ میلیمتر است. نکته مهم در پکینگ شانه تخم مرغی این است که در سراسر بلوک باید چسب کاری انجام شود
در صفحه پکینگ شانه تخم مرغی جزییات بیشتری از این مدل پکینگ برج خنک کننده به همراه مشخصات فنی و عکس و ابعاد بلوک آن را خواهید یافت.
پکینگ نت اسپلش
پکینگ نت اسپلش با ساختار توری شکل خود بهترین گزینه برای پکینگ برج خنک کننده با آب در گردش نیمه آلوده و آلوده است. توری بودن این مدل پکینگ به آن امکان میدهد تا کمترین رسوب را به خود بگیرد.
هم چنین مسیر عبور هوا از داخل پکینگ همیشه باز بوده و افت راندمان در کولینگ تاور اتفاق نمی افتد. پکینگ نت اسپلش هم در برج جریان مخالف و هم در برج جریان متقاطع قابلیت استفاده دارد. جنس آن از پلی پروپیلن (PP) و گام آن ۲۰ میلیمتر است.
در صفحه پکینگ نت اسپلش مشخصات انواع مختلف این پکینگ برج خنک کننده به همراه عکس و ابعاد بلوک آن شرح داده شده است.
پکینگ گرید اسپلش
پکینگ گرید اسپلش با ساختار شبکه ای شکل خود بهترین گزینه برای پکینگ برج خنک کننده با آب در گردش بسیار آلوده است. شبکه ای بودن این مدل پکینگ به آن امکان میدهد تا کمترین رسوب را در صنایعی مانند تولید رب گوجه فرنگی یا صنایع نورد فولاد که در آب در گردش روغن فراوانی وجود دارد، به خود بگیرد.
این مدل پکینگ برج خنک کننده در دو سایز ۶۰X60 سانتیمتر به صورت یک تکه و ۱۰۰X100 سانتیمتر به صورت دو تکه تولید شده و جنس آن نیز PP است.
در صفحه پکینگ گرید اسپلش مشخصات فنی، عکس و ابعاد بلوک مدل های مختلف این مدل پکینگ برج خنک کننده موجود است.
پکینگ رندوم اسپلش
پکینگ رندوم اسپلش یا رندوم مدیا بیشتر برای حذف مواد شیمیایی از جریان عبوری در اسکرابر مورد مصرف قرار میگیرد. این مدل پکینگ برج خنک کننده در اشکال مختلف مانند پال رینگ (استوانه ای)، FLOWERS و یا توپی تولید میگردد.
جنس پکینگ رندوم اسپلش معمولا پلی پروپیلن (PP) بوده تا در برابر مواد شیمیایی خورنده مقاومت کرده و تحمل دمای بالا را نیز داشته باشد. در صنایع حساس مانند داروسازی از نوع شفاف (بی رنگ) آن بیشتر استفاده می شود.
در صفحه پکینگ رندوم اسپلش می توانید اشکال مختلف این مدل پکینگ برج خنک کننده را به همراه مشخصات فنی و تصاویر مربوطه مشاهده فرمایید.
پکینگ اسپلش بار
پکینگ اسپلش بار جزو قدیمی ترین پکینگ های مورد استفاده در کولینگ تاور های سایز بزرگ است. معمولا در نیروگاه یا صنایع پالایشگاهی قدیمی که برج خنک کننده با سازه چوبی در آنها وجود دارد، از این مدل پکینگ استفاده شده است.
جنس آن معمولا پلی پروپیلن (PP) بوده و سوراخ هایی نیز بر روی آن پانچ می شود تا سبب توزیع بهتر آب گردد. به علت ساختار ویژه خود دچار گرفتگی نمی شوند، ولی به دلیل سطح ویژه بسیار پایین راندمان کمی در مقایسه با دیگر پکینگ ها دارند.
در صفحه پکینگ اسپلش بار انواع مختلف این نوع پکینگ برج خنک کننده که به پکینگ وی بار نیز مشهور است با جزییات فنی شرح داده شده است.
قیمت خرید پکینگ برج خنک کننده و عوامل موثر بر آن
قیمت خرید پکینگ برج خنک کننده تابع عواملی مانند جنس مواد مصرفی، روش تولید و گام پکینگ کولینگ تاور است. در پکینگ لانه زنبوری، قیمت جنس PP با جنس PVC مرغوب تقریبا برابر است. ولی بلوک پکینگ لانه زنبوری PVC که از مواد ضایعاتی تولید شده قیمت در حدود نصف آنهاست. در نتیجه از قیمت پکینگ برج خنک کننده می توان فهمید که ضایعاتی است یا مواد نو.
پکینگ های اسپلش برج خنک کننده عموما از پلی پروپیلن تولید می شوند. در بین آنها پکینگ نت اسپلش ارزانترین قیمت را داشته و بهترین گزینه برای پکینگ برج خنک کننده معمولی است. قیمت انواع دیگر پکینگ اسپلش که برای کاربرد به عنوان پکینگ برج خنک کننده خاصی طراحی شده اند، بسته به آن کاربری متفاوت بوده و بالاتر است.
روش تولید دیگر عامل تاثیر گذار بر قیمت پکینگ برج خنک کننده است. به طور مثال روش وکیوم فرمینگ که برای تولید ورق PVC استفاده می شود هزینه بالاتری نسبت به ترمو فرمینگ پیوسته که برای ساخت ورق PP به کار می رود، دارد. پکینگ های اسپلش نیز عموما با روش تزریق پلاستیک تولید شده و هزینه ضرب آنها متناسب با سایز قطعه و قالب و زمان تزریق متفاوت است.
گام پکینگ نیز در قیمت پکینگ برج خنک کننده موثر است. هر چقدر گام پکینگ (فاصله دو ورق از همدیگر) کمتر باشد مواد بیشتری مصرف شده و هزینه تولید آن نیز بالاتر است.
نکات مهم در خرید پکینگ برج خنک کننده
نکات مهم در خرید پکینگ برج خنک کننده عبارتند از:
- بررسی کیفیت آب در گردش و انتخاب بین پکینگ فیلم یا اسپلش
- انتخاب گام مناسب با در نظر گرفتن ارتفاع پکینگ خور و کیفیت آب
- در نظر گرفتن دمای آب ورودی (دمای قابل تحمل PP برابر ۹۰ درجه و PVC برابر ۶۰ درجه است)
- تعیین کراس فلو یا کانتر فلو بودن برج خنک کننده
- نوع کاربری و کیفیت برج خنک کننده مورد نظر (صنعتی یا خانگی)
- خرید پکینگ مناسب برای کاربری هایی غیر از کولینگ تاور (مانند اسکرابر)
- محاسبه راندمان برج خنک کننده با توجه به پکینگ انتخاب شده
- بررسی سهولت کار در هنگام نصب و تعمیرات و کاهش هزینه های آتی
- مقایسه قیمت انواع پکینگ در شرایط کارکردی یکسان
- طول عمر پکینگ PP به مراتب از PVC بیشتر بوده و خرد نیز نمی شود
- پکینگ رندوم اسپلش برای کاربری در اسکرابر و جرم گیری طراحی شده و مناسب برج خنک کننده نیست
- پکینگ نت اسپلش را می توان به جای پکینگ های کراس فلو (شانه تخم مرغی) نیز به کار برد.
پکینگ برج خنک کننده چیست؟
پکینگ برج خنک کننده (cooling tower fills) یکی از قطعات برج خنک کننده می باشد که وظیفه افزایش سطح تبادل حرارت بین جریان آب برج خنک کننده با هوا را بر عهده دارد و در دو نوع پکینگ فیلم و پکینگ اسپلش تولید می شود. جنس پکینگ برج خنک کننده معمولا یا از پلی پروپیلن (PP) یا (PVC) می باشد.
انواع پکینگ برج خنک کننده چیست؟
انواع پکینگ برج خنک کننده عبارتند از :
نکات مهم در انتخاب پکینگ برج خنک کننده چیست؟
نکات مهم در انتخاب پکینگ برج خنک کننده عبارتند از:
- بررسی کیفیت آب در گردش و انتخاب بین پکینگ فیلم یا اسپلش
- انتخاب گام مناسب با در نظر گرفتن ارتفاع پکینگ خور و کیفیت آب
- در نظر گرفتن دمای آب ورودی (دمای قابل تحمل PP برابر ۹۰ درجه و PVC برابر ۶۰ درجه است)
- تعیین کراس فلو یا کانتر فلو بودن برج خنک کننده
- نوع کاربری برج خنک کننده (صنعتی یا خانگی)
تفاوت پکینگ PP و PVC در چیست؟
پکینگ PP با روش ترمو فرمینگ شکل داده شده و توسط دستگاه جوش در نقاط مختلف به هم جوش می شود. اما در پکینگ PVC از روش وکیوم فرمینگ برای فرم دهی ورق استفاده می شود و روش اتصال ورق ها به هم نیز با چسب کاری است.
مقایسه پکینگ برج خنک کننده از جنس PP و PVC
پکینگ برج خنک کننده در دو جنس پلی پروپیلن (PP) و پلی وینیل کلراید (PVC) تولید می شود. هر کدام از آنها ویژگی ها و مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند. در اینجا ما به بررسی این موارد پرداخته تا تصمیم گیری در مورد جنس پکینگ برج خنک کننده برای شما آسانتر شود.
پکینگ فیلم برج خنک کننده
پکینگ فیلم همان طور که از نامش پیداست از اتصال ورق های پلیمری به هم تشکیل می شود. در پکینگ PP نوع اتصال ورق ها به هم به صورت جوش پلاستیکی بوده و در پکینگ PVC اتصال ورق ها به هم از طریق چسب هگزانول یا پی یو انجام می شود. این موضوع سبب می شود تا بلوک پکینگ پلی پروپیلن استحکام و طول عمر بیشتری داشته باشد.
تولید پکینگ برج خنک کننده
با توجه به پیشرفت های صورت گرفته در صنعت و استفاده از تکنولوژِی روز در آن برای کاستن از ضایعات پلاستیک و افزایش راندمان و سرعت خط تولید، تولید کنندگان پکینگ برج خنک کننده به تدریج روی به ساختن پکینگ PP به جای پکینگ PVC آورده اند. به دلیل ساختار پلیمری PP فرم دادن ورق و تولید شیت از نظر فنی کار مشکلی محسوب میگردد.
برخلاف جنس PVC که می توان رول آن را با گرم کردن و عملیات وکیوم فرمینگ حالت داد (به صورت منقطع و نه پیوسته) برای فرم دهی PP باید همان طور که در حالت خمیری شکل است و در یک دمای خاص وارد دستگاه ترمو فرمینگ شده و پس از خنک کاری دقیق و تخصصی به صورت فرم یافته از دستگاه خارج میگردد.
این روش موجب شده تا خواص مکانیکی آن حفظ شده و از سوراخ شدن و یا شکنندگی در هنگام جوش دادن جلوگیری شود. پس از عملیات فرم دهی شیت ها در اندازه های معین برش خورده و در پالت های مخصوص انبار می شوند تا برای بلوک شدن آنها را به هم جوش داد.
دمای قابل تحمل توسط پکینگ PP و PVC
در برج خنک کننده در بعضی موارد پکینگ با دمای بالای آب (تا ۹۰ درجه) مواجه می شود. در این مواقع جنس پکینگ اهمیت ویژه ای می یابد. پکینگ پلی پروپیلن می تواند در کوتاه مدت (short time) دمای ۹۰ درجه سانتیگراد را تحمل نماید که برای پکینگ هایی با افزودنی های ویژه این عدد به ۱۲۰ درجه سانتیگراد هم می رسد.
در پکینگ از جنس PVC دمای قابل تحمل توسط آن نهایتا ۶۰ درجه سانتیگراد بوده و در دماهای بالاتر دفرمه شده و بلوک شکل اولیه خود را از دست می دهد. در نتیجه نمیتوان در صنایعی مانند تولید رب گوجه فرنگی که در آن دمای آب به حدود ۷۰ درجه سانتیگراد می رسد از آن استفاده کرد.
اتصال ورق در پکینگ برج خنک کننده
در پکینگ برج خنک کننده با جنس PVC ورق های وکیوم شده با استفاده از چسب هگزانول یا چسب PU به همدیگر چسبانده می شوند. این نقاط اتصال ممکن است در اثر برخورد با حلال های موجود در آب در گردش که از سیستم بالادستی وارد شده اند یا برای عملیات تصفیه اب با دوزینگ پمپ تزریق می شوند از هم باز شود.
در پکینگ PP متصل کردن شیت ها به هم توسط جوش پلاستیک صورت میگیرد. در محل جوش پلاستیک قسمتی از فیلم PP ذوب شده و اتصال محکمی را پدید می آورد. در بعضی موارد با توجه به نوع پکینگ تعداد این نقطه جوش ها به ۲۰۰۰۰ عدد در هر متر مکعب هم می رسد. این روش ساخت منجر به تولید بلوکی با استحکام بالا می شود.
مقاومت پکینگ پلی پروپیلن در برابر اشعه UV
در سال های گذشته مشکل پکینگ های PVC موجود در صنایع مختلف ترد و خرد شدن پکینگ برج خنک کننده در مقابل تابش آفتاب یا مرور زمان و وارد شدن تکه های خرد شده به درون سیستم بوده است. این موضوع به دلیل خشک شدن ماده DOP موجود در PVC یا استفاده از مواد ضایعاتی در تولید آن است.
در پکینگ پلی پروپیلن دیگر این اتفاق نمی افتد. علاوه بر طول عمر زیاد ترد شدن و شکنندگی در این نوع پکینگ وجود نداشته و در هنگام تعمیرات می توان به راحتی با اسید شویی آن را تمیز کرد. کاری که در مورد پکینگ پی وی سی به راحتی نمیتوان انجام داد. معمولا پکینگ پی وی سی بعد دو تا سه سال پس از نصب شروع به ترد شدن و خرد شدن میکند.
مقاومت مکانیکی پکینگ پلی پروپیلن
روش متداول در تولید ورق های PVC این است که به یک شیت صاف رول شده حرارت می دهند و سپس با عملیات وکیوم فرمینگ آن را به شکل قالب در می آورند. یکی از مشکلات این روش این است که به محض حرارت دهی مجدد به دلیل تضعیف ساختار پلیمری ورق به شکل اولیه خود باز میگردد که به این فرایند recovery گفته می شود.
در پکینگ های PP در همان حالت خمیری به ورق فرم داده می شود و تنش کمتری در نقاط شکست پدید آمده و به علت استفاده از مواد نو و افزودنی های خاص خواص مکانیکی بلوک نهایی تقویت شده و استحکام بالاتری دارد. به دلیل رسوب گرفتن پکینگ و افزایش وزن آن در اثر مرور زمان استحکام مکانیکی بلوک اهمیت فراوانی دارد.